Als ondernemer wil je het liefst dat je visitekaartje zo lang mogelijk bewaard zal worden. Het is daarom een goed idee om je visitekaartje een functie mee te geven welke het visitekaartje uiteindelijk nuttig maakt. Zo zal je visitekaartje langer bewaard blijven en iedere keer als het visitekaartje gebruikt wordt is je bedrijf in de 'picture'.

Enkele voorbeelden zijn: - Werkt jouw bedrijf met meerdere afspraken? Zet deze op de achterkant; - Gebruik het visitekaartje als kortingskaart; - Je visitekaartje als bieropener; - Een liniaal op het visitekaartje;

En zo zijn er nog zeker tientallen andere ideeën te bedenken die jouw visitekaartje nuttig kunnen maken voor de persoon die deze ontvangt. Als je er voor zorgt dat je visitekaartje ook echte meerwaarde heeft, dan zal deze ongetwijfeld effectiever zijn en zal jouw bedrijf opvallen tussen alle andere visitekaartje.

Dus een visitekaartje kan naast alleen mooi zijn ook een aanvullende functie hebben.

Je visitekaartje inzetten als kortingskaart voor je winkel of als afsprakenkaartje zijn hierin de meest makkelijke vormen,die geen extra kosten buiten het ontwerp met zich meebrengen.