Opmaakvoorwaarden en tips

Formaat
Het formaat van het visitekaartje is 86 x 54 mm. In de opmaak van het bestand dient u rekening te houden met 3 mm afloop rondom. We adviseren u binnen het ontwerp minimaal 3 mm binnen het netto formaat te werken zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet kunnen komen te vervallen.

Type bestanden
U kunt bestanden aanleveren in de bestandsformaten .PDF (Adobe illustrator export) en .AI (Adobe illustrator bestand).  Wij wijzen u erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/contouren moeten worden aangeleverd. Bij het aanleveren van een bestand gaat onze voorkeur uit naar een (certified) PDF. Indien u afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van (minimaal) 300dpi.

Pixelvorming
Wij raden u aan het bestand aan te leveren in vectoren. Indien u een bestand aanlevert welke niet in vectoren is opgebouwd kunnen wij niet garanderen dat uw afdruk voldoende scherp zal zijn.

Kleuren
Full color (4/4) bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK/kleuren. U dient er rekening mee te houden dat wij geen wit kunnen drukken op aluminium, dit betekend dat alles wat in uw ontwerp wit van kleur is dus een aluminium uitstraling zal krijgen.

Afwijking van kleuren
Door aluminium materiaal moet u rekening houden met een minimaal kleurverschil ten opzichte van papieren visitekaartjes. Dit komt door het materiaal.

Transparante achtergrond
Om het aluminium materiaal goed tot zijn recht te laten komen, raden wij aan om de achtergrond van het visitekaart transparant te houden. Het is wel mogelijk om met gekleurde achtergrond te drukken, alleen is dan het aluminium/metaal effect minder.

Controle van uw bestanden
Wij controleren uw bestand gratis op technische fouten.

Controlepunten:
- Formaat
- Marge
- Kleurstelling (CMYK)
- Veiligheidsafstand voor teksten en afbeeldingen
- Lettercontouren / outlines
- Resolutie

Bedrukking met QR code
De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (snelle reactie). De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. Deze code kan door de ontvanger gescand worden met een smartphone waarna er een actie zal plaatsvinden. Dit kan het bezoeken van een website zijn, maar ook het tonen van contactgegevens of een boodschap. Door deze code op de achterkant van uw visitekaartje te laten zetten, geeft u het kaartje een interactief karakter. Wij kunnen een QR-code voor u genereren die dan vervolgens op het aluminium visitekaartje geplaatst wordt.